jueves, 15 de diciembre de 2011

MUERE EL PADRE DE LA "INTELIGENCIA ARTIFICIAL"

John McCarthy, el científico estadounidense que acuñó el término "inteligencia artificial", creó la programación funcional y ganó el Premio Turing, falleció en su país a la edad de 84 años.

John McCarthy es el creador del término “inteligencia artificial”, que propuso en 1956 para demostrar su teoría de que los mecanismos de la inteligencia humana podrían ser recreados en un ordenador gracias a un programa basado en la lógica matemática.

El lenguaje de programación Lisp, creado por él, es el segundo lenguaje de alto nivel en la historia (el primero fue el Fortran) y se usa hasta nuestros días.

En 1971 McCarthy fue galardonado con el Premio Turing (el llamado Nobel de la Informática) por sus importantes contribuciones al campo de la inteligencia artificial. En el 2003 recibió la Medalla Benjamin Franklin en el ámbito de las Ciencias informáticas y cognitivas.

MOR EL PARE DE LA “INTELIGENCIA ARTIFICIAL”


John McCarthy, el científic nord-americà que va encunyar el terme 'intel·ligència artificial', va crear la programació funcional i va guanyar el Premi Turing, va morir en el seu país a l'edat de 84 anys.

John McCarthy és el creador del terme 'intel·ligència artificial', que va proposar el 1956 per tal de demostrar la seua teoria la cual afirma que els mecanismes de la intel·ligència humana podrien ser recreats en un ordinador gràcies a un programa basat en la lògica matemàtica.

El llenguatge de programació Lisp, creat per ell mateix, és el segon llenguatge d'alt nivell en la història (el primer va ser el Fortran) i ha siguet usat fins a hores d´ona.

El 1971 McCarthy va ser guardonat amb el Premi Turing (l´anomenat Nobel de la Informática) per les seues importants contribucions al camp de la intel·ligència artificial. L´any 2003 va rebre la Medalla Benjamin Franklin a l'àmbit de les Ciències informàtiques i cognitives.

FATHER DIES OF "ARTIFICIALINTELLIGENCE"

John McCarthy, the American scientist who coined the term "artificial intelligence" created functional programming and won the Turing Award, died at his country at the age of 84.

No hay comentarios:

Publicar un comentario